Tremuraţi, doar atât ştiţi

Azi la şcoală aveam ora de jurnalism şi ne-a pus sa scriem nişte ştiri pe diferite teme, printre care şi „uniformele scolare”. Avand colegi mai timizi şi supusi, au facut stiri de genu”uniforma este mov deschis si pe elevi îi încantă, ceea ce îi vor motiva să o poarte în fiecare zi” sau „uniformele şcolare sunt obligatorii şi se vor aplica sanctiuni majore celor care nu le poarta”. Doamne! Cat de pupincurist suna asta? La inceput m-a revoltat puţin, dar acum ma face sa râd.

Fratilor, unde e libertatea de exprimare? Alegeti un profesor blând pentru că are un opţional usor, la care nu tre sa înveţi şi până şi codaşul clasei are media 9? Alegeţi alte optionale proaste numai pentru că staţi degeaba şi ai media 10?? Băi, colegi! Unde vă e libertatea de exprimare? Toti alegeţi optionalele in grup? De ce va lăsaţi comandaţi?

Sunteţi toţi nişte pupinșcoliști. Tremuraţi in faţa „fiţoasei clasei” şi al profesorilor. Aveţi de comentat la adresa profesorilor şi când aveţi ora cu ei, staţi cuminti ca şi ingheţaţi. Toti vă daţi mari protestatari in faţa uniformei si cand trece directoarea pe langă voi, nu mai ştiţi de unde sa scoateţi sacoul şi faceţi texte din astea. De ce sa nu va folosiţi puterea de argumentare in scopuri utile? De ce sunteti rebeli singuri între patru pereţi? Ar trebui ca cineva să vă bage în cap cu paru’ ceva educaţie civică, din aia veritabilă.