Tot ce trebuie sa stii despre creatina

Diferite studii au aratat ca suplimentele de creatina pot fi utilizate ca antidepresive. Intr-un mic studiu preliminar publicat in 2007, aceste a aratat ca pacientii bipolari suplimentati cu creatina si-au imbunatatit starea.De asemenea, asa cum s-a aratat intr-un studiu mai semnificativ, utilizarea creatinei pe pacientii la care s-a efectuat tratamentul pentru depresie rezsitenta a functionat corect pentru ei. Rezultatul a aratat ca simptomatologie lor depresiva a fost atenuata, starea lor de spirit a crescut si concentratia cresterii fosfocreatinei a crescut.

Creatina imbunatateste performanta cognitiva la varstnici. Intr-un studiu clinic randomizat care analiza efectul suplimentelor de creatina asupra functiei cognitive la persoanele in varsta(80+) si publicat in 2007 a aratat ca suplimentarea cu creatina are un impact semnificativ asupra tuturor sarcinilor. Concluzia a fost ca suplimentarea cu creatina sporeste constiinta la varstnici.

Luarea creatinei cu suc de struguri functioneaza minunat.Utilizarea creatinei cu zahar ca sucul de struguri ajuta la impingerea creatinei mai repede in muschi deoarece absorbtia de creatina trebuie sporita prin administrarea de insulina. Se recomanda administrarea a 100 de grame de suc de struguri la fiecare 5 grame de creatina. De asemenea, un studiu recent a aratat ca creatina care se ia impreuna cu proteinele produce aceleasi rezultate si a sugerat ca 50 de grame de proteina ar trebui luate pentru fiecare grame de creatina.

In afara de numeroasele beneficii, suplimentarea cu creatina este uspr accesibila. in timp ce nu exista efecte adverse pronuntate asociate cu aceasta. Suplimentarea cu creatina este o idee binevenita. Ajuta la stimularea imunitatii organismului, la cresterea puterii si la protectia creierului si a ficatului impotriva toxinelor, la un efect antioxidant, la ghidarea impotriva pierderii musculare, la cresterea in greautate fara cresterea grasimii corporale si la reducerea nevoii de somn. Avantajele sale sunt prea numeroase. Cu toate acestea, este esential sa consultati mediul inainte de a lua suplimentul.