Somnul putin este legata de cresterea in greutate

Persoanele care nu dorm mult timp tind sa cantareasca mult mai mult decat cei care au un somn adecvat. Durata somnului scurt este unul dintre cei mai influenti factori de risc pentru obezitate. Intr-un studiu de revizuire aprofundat, copiii si adultii cu o durata scurta de somn au avut o probabilitate de 55% respectiv 89%  sa devina obezi,.

Acest lucru este, de asemenea, legat de faptul ca persoanele care tind sa doarma mai mult de cele mai multe ori tind sa manance mai putine calorii.

Studiile arata ca persoanele defavorizate de somn au un apetit mai mare si tendinta de a consuma mai multe calorii. De asemenea, s-a demonstrat ca somnul sporeste performantele sportive, iar un studiu a constatat ca femeile care au avut somn sarac au mers, de asemenea, mai lent, au o rezistenta mai mica la prindere si o dificultate mai mare de a desfasura activitati independente.

Exista acea vorba ca dormim aproape jumatate din viata asa ca hai sa ne bucuram de viatat si dormim mai putin, dar oare merita sacrificiul? CUm te bcuuri de viatat daca esti obez si nu ptoi sa alergi esti mereu morocanos si extrem de obosit?