Somnul ne face mai imuni

Stim cu totii ca, pentru a ne mentine sanatosi, ar trebui sa consumam o dieta hranitoare si sa  facem adesea exercitii fizice, dar ati stiut ca obtinerea unui somn bun este la fel de importanta? Cu viata noastra fiind atat de ocupata astazi, oamenii dorm mai putin decat au facut in trecut, iar calitatea somnului a scazut si ea.

Somnul va imbunatateste functia imuna

Chiar si doar o mica pierdere de somn poate afecta sistemul imunitar astfel incat, daca sunteti o persoana care sufera frecvent de raceala, asigurarea ca veti obtine cel putin opt ore de somn pe noapte ar putea fi foarte util. Mancarea unei cantitati mai mari de usturoi poate ajuta, de asemenea.

Pentru a va asigura ca aveti o odihna buna, investiti intr-un pat decent, o saltea decenta, probabil una care prezinta material sensibil la temperatura, care este conform cu forma corpului, reducand disconfortul cauzat de punctele de presiune prin redistribuirea presiunii, astfel incat sa va puteti relaxa imediat in pozitia cea mai confortabila de dormit si raman acolo complet sustinuta. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca mergeti la culcare la o ora rezonabila si evitati sa folositi tehnologia inainte de a merge la culcare. Incercati o bautura calda de lapte inainte de culcare; puteti cumpara si comestibile, incercati un ceai din plante sau faceti o meditatie pentru a va ajuta sa obtineti o noapte linistita.