Slefuieste si taie in siguranta cu polizorul unghiular

Flexurile de mana, care sunt acum frecvent utilizate in industriile ce au in spate activitati precum prelucrarea metalului sau sudura, pot fi motivul principal al numeroaselor accidente neplacute ce au loc in astfel de industrii, ca urmare a folosirii necorespunzatoare a acestora, nefiind respectate o serie de reguli de minima siguranta.

Polizoarele unghiulare au fost folosite indelung in fabricarea si prelucrarea obiectelor metalice. Totusi, ele au fost utilizate mult mai des in domeniul autovehiculelor, in zidarie si industriile de prelucrare si slefuire a pietrei, dar si in taierea si slefuirea a diferite materiale.

Voluminoasa lista de moduri in care poate fi folosit un polizor unghiular vorbeste de la sine despre cat de versatil poate fi acest flex, care poate fi foarte usor accesorizat cu o gama foarte larga de accesorii. V-as fi zis despre fiecare disc in parte, dar gasiti pe http://www.polizor-unghiular.ro/ o lista cu cele mai comune accesorii pentru flexuri.

Accidente se pot intampla oricand, la orice pas, cu atat mai mult cand esti zilnic in apropierea unui polizor unghiular. In orice circumstanta unde exista riscuri trebuie sa punem siguranta mai presus de rezultat. Practicile de siguranta trebuie urmate cu atentie pentru a minimiza riscul aparitiei unui accident.

Importanta discului

O regula foarte importanta despre discurile flexului: foloseste intotdeauna discul ales doar pentru activitatea ce ii este atribuita. Daca ai un disc pentru taiere, nu doar ca nu vei reusi sa slefuiesti cu el, dar vei forta si motorul flexului, conducand astfel la reducerea duratei sale de viata.

Verifica intotdeauna calitatea discului folosit. Starea lui trebuie sa fie buna, daca nu chiar perfecta nu doar pentru a fi in siguranta cu polizorul unghiular, dar si pentru a ajunge la rezultatul asteptat in urma lucrarii.

Fiecarui disc ii este precizat numarul maxim de rotatii pe minut la care poate fi folosit. Niciodata nu e indicat sa depasesti acel numar.