Secretul unei batraneti sanatoase consta in adaptarea corecta la schimbarile varstei

In general, oamenii in aceste zile au o speranta de viata mai lunga. Mini Jacob a condus o analiza de cercetare care a abordat corelatia dintre conducerea unui stil de viata sanatos si ani minimi de dizabilitati. Ea, impreuna cu colegii de cercetare, au luat in considerare datele care au fost colectate treptat pe parcursul a peste doua decenii. Majoritatea participantilor aveau varsta de peste 65 de ani. Nu au fost mutati intr-o institutie si nici nu au ajuns la un scaun cu rotile. Cu alte cuvinte, erau independenti. Participantii la aceasta cercetare au apartinut din 4 tari diferite. Studiul a concluzionat ca toti acei seniori care au adoptat un stil de viata sanatos au castigat vieti mai lungi. In acelasi timp, au experimentat si un numar mai mic de ani in care s-au imbolnavit fata de persoanele in varsta nesanatoase. Ti se pare ca te inspira si simti nevoia sa duci si un stil de viata fericit si sanatos? Vestea buna este ca poti incepe chiar acum, intrucat nu este niciodata prea tarziu sa faci ceva bun pentru sanatatea ta.

 Imbatranirea – Care sunt schimbarile care apar in corpul tau?

Lipsa de antrenament obisnuit sau de activitate fizica in echipa cu o dieta saraca poate duce la atacuri de cord, alte probleme de inima, o lipsa de activitate sexuala si o calitate slaba a vietii chiar si la o varsta mai frageda. De acum inainte, daca trebuie sa apreciem ca merita sa fim binecuvantati cu un stil de viata sanatos, este vital sa recunoastem si sa fim bine versati cu privire la schimbarile care apar in corpul nostru odata cu inaintarea in varsta. Atunci cand veti ramane la curent cu modificarile de care nu veti fi surprinsi sau ingrijorati cand vor aparea. Schimbarile de viata care apar odata cu batranetea sunt atat emotionale, cat si fizice. Odata cu pierderea oportunitatilor de cariera, viata ocupata, persoanele dragi si independenta; emotional fiecare lupta senior.

Pe de alta parte, din punct de vedere fizic, corpurile persoanelor in varsta nu mai sunt la fel de vibrante ca ceea ce erau cand erau mai tinere. In ciuda faptului ca corpurile vor trece prin aceste schimbari inevitabile, poti avea inca ravna de a duce o viata plina de calitate.