Sanatatea pe primul loc apoi divortul – II

Sanatate mintala imbunatatita
Potrivit articolului lui Joseph Rauch, intitulat „Cum influenteaza divortul asupra sanatatii mintale a barbatilor”, barbatii care trec printr-un divort tind sa dezvolte boli mintale precum depresia si anxietatea. In consecinta, risca sa se auto-mediceze abuzand de alcool si droguri ilegale precum cocaina. Astfel, pentru a reduce riscul de a contracta probleme de sanatate mintala si emotionala, divortul trebuie solutionat cat mai curand posibil. Singurul mod in care divortul este solutionat rapid este daca ambele parti lucreaza impreuna sau angajeaza avocati individuali care pot lucra impreuna pentru a dizolva casatoria cat mai curand posibil.

Incapacitate crescuta de a continua sa mentineti un loc de munca
Nivelurile de stres ridicat pot duce la incapacitatea de a mentine un loc de munca pe termen scurt sau mediu. Acest fapt, in sine, se adauga nivelurilor de stres deja ridicate si totul degenereaza intr-un cerc vicios de stres, boli psihice si fizice, concediu medical, niveluri crescute de stres, boli psihologice si fizice si concediu medical. Prin urmare, cu cat s-a acordat mai repede ordinul de divort, inclusiv aranjamentele de intretinere, custodie si vizitare a copilului, precum si diviziuni de active, cu atat mai putin riscul unei defectiuni totale a sanatatii mintale si fizice.

Pe scurt, este esential sa subliniem ca uneori divortul este inevitabil. Prin urmare, punctul pertinent nu este daca divortul este un lucru bun sau rau si daca oamenii nu ar trebui sa divorteze sau nu. Punctul esential al acestui articol este cum sa reducem nivelul de stres pentru a reduce impactul divortului asupra sanatatii fizice, mentale si emotionale a tuturor.