Reguli pe care sa le respecti atunci cand faci curatenie

Daca alegi sa faci curatenie de unul singur, trebuie sa stii ca nu este chiar atat de usor precum pare. Pentru o curatenie eficienta nu este suficient sa te inarmezi cu o matura si cu un aspirator. Fiecare coltisor, fiecare geam si fiecare obiect care iti iese in cale trebuie sa fie curatat si ingrijit. S-ar putea ca pentru un simplu apartament sa petreci o zi intreaga frecand si maturand. Daca vrei ca totul sa mearga ca la carte si sa te bucuri din plin de orele pe care le petreci facand curat, incearca sa respecti pe cat posibil urmatoarele reguli, iar daca nu te descurci nici asa poti apela la o firma de curatenie.

  • Nu lasa timpul sa treaca. Mai bine faci curatenie mai devreme decat mai tarziu, deoarece cu cat trece mai mult timp, cu atat petele se scot mai greu din produsele pe care urmeaza sa le cureti. Incearca sa faci curatenie de intretinere o data la cateva zile si nu vei mai fi nevoit sa faci curatenie generala o data la cateva saptamani.
  • Activitatile fara lichid trebuie sa fie facute primele. Atunci cand faci curatenie generala este normal sa folosesti apa cu detergent. De asemenea, este normal sa folosesti o matura, un aspirator sau o carpa uscata. Activitatile care nu implica lichid trebuie sa fie facute prima data, deoarece in felul acesta nu se poate raspandi murdaria prin camera.
  • Intotdeauna trebuie sa faci ordine de sus in jos, principiu promovat si de acele servicii de curatenie la cele mai inalte standarde. Gravitatia este una dintre legile principale care ne guverneaza. Fara ea, am zbora in voie, sau mai degraba am pluti. Incearca sa faci curatenie de sus in jos, in asa fel incat sa elimini praful sistematic. Incepe cu lustra si cu rafturile atarnate pe perete, continua cu piesele inalte de mobilier si abia mai apoi cu cele joase. In felul acesta, vei avea garantia ca un obiect deja curatat nu va mai risca sa fie prafuit.
  • Achizitioneaza solutii de buna calitate. Teoretic, poti face curatenie folosind doar o carpa, o matura si niste apa. Practic, acest lucru este aproape imposibil. Solutiile de curatenie sunt extrem de eficiente si te pot ajuta sa lasi luna dupa tine. Incearca sa achizitionezi doar solutii de buna calitate, in care ai incredere. Cauta recomandari in acest sens sau fa incercari. Inainte de a folosi un produs proaspat achizitionat, nu il folosi direct ci testeaza-l. Este indicat sa citesti cu atentie instructiunile de folosire ale fiecarui produs, deoarece s-ar putea sa gasesti sfaturi cu adevarat valoroase acolo.
  • Protejeaza-ti electrocasnicele. Avem din ce in ce mai multe electrocasnice in casa, de la televizor pana la frigider, laptop sau cuptor cu microunde. De regula, acestea sunt mai sensibile, asadar, atunci cand le cureti citeste cu atentie regulile impuse de producator si incearca sa nu pulverizezi cu spray-uri de curatat pe ele.
  • Protejeaza-te. Este o regula esentiala atunci cand faci curatenie. Produsele de curatat pot continue substante care nu sunt atat de prietenoase cu pielea sau cu sistemul respirator. Este unul dintre motivele pentru care trebuie sa porti intotdeauna manusi de cauciuc si o masca protectoare. In felul acesta iti vei putea pastra sanatatea si te vei putea bucura de o casa cat se poate de curata si de placuta.