Probleme cu scalpul uleios

O alta problema comuna este aceea a unui scalp uleios, iar acest lucru poate fi in intregime pentru tine folosind tipul gresit de sampon sau spalarea parului in mod gresit sau prea des. Scalpul gras este cauzat de acumularea de sebum – un ulei secretat de glandele foliculilor de par – si de alte elemente grase si poate fi dificil de combatut. Nu toate sampoanele sunt concepute pentru a fi utilizate cu un scalp uleios, de aceea este esential sa alegeti unul care este conceput in acest scop daca suferiti de asa ceva.

Problema cu scalpul gras este ca, daca il lasati netrata, poate duce la probleme suplimentare asociate: acestea includ durerea si scalpul neuniform si multe probleme mai incomode care apar prin parul prost tratat.

S-ar putea sa folosesti pur si simplu samponul gresit sau ai fost sfatuit in mod incorect cu privire la ce ar trebui sa folosesti, dar in ambele cazuri ar trebui sa mergeti la dermatolog si sa va ofere indrumare catre cel mai bun sampon sau tip de masca pentru o astfel de problema.

In orice caz, trebuie sa folositi un sampon care sa impiedice scalpul sa mai secrete atat de mult ulei. Este inestetic, dar nu este un lucru de care nu puteti scapa.

*Nota: Daca aceasta problema a aparut din cauza spalarii mult prea dese, trebuie sa va invatati parul din nou cu o spalare cel putin la 3 zile pentru a isi reveni.