Planificarea unui viitor incert – II

Deci, tu si partenerul dvs. ati rezervat ceva timp pentru a va gandi la ce ati putea face daca se intampla neasteptatul. Dar cum sa incepi?

S-ar putea sa sugeram, din experienta, urmatoarele:

Enumerati toate activele dvs. Acest lucru ar putea fi un pic obositor, dar poate fi un loc bun pentru a incepe. Noteaza-ti activele „lichide”, cele usor convertite in numerar. Acestea ar putea include conturi bancare, polite de asigurare de viata sau inmormantare , planuri de pensii, actiuni si obligatiuni. Includeti numele companiilor si informatiile de contact pentru brokeri, agenti de asigurari si banci. Unele dintre acestea vor intra in Voia ta, iar altele nu. Inca este bine sa aveti toate aceste informatii scrise, indiferent.

Enumerati-va toate datoriile. Retineti si apoi totalizati toate facturile si datoriile care necesita o plata regulata. Includeti sumele si datele scadente pentru fiecare. Acest lucru poate fi de la facturile lunare de utilitati si benzina la facturile cardurilor de credit si rambursarile ipotecare.

Verifica-ti asigurarea. Odata ce veti avea in vedere modul in care banii intra si ies din gospodaria dvs., ar putea fi timpul sa va asigurati ca aveti suficienta asigurare de viata care sa corespunda nevoilor dvs. Poate doriti sa luati in considerare lucruri precum obtinerea suficienta pentru a achita integral ipoteca sau pastrarea unei mici polite de asigurare funerara pentru a plati aceasta cheltuiala. Alegerile pe care le faceti vor depinde probabil de varsta sau stadiul vietii.