Opinii despre sfârșitul lumii – când vine?

În această perioadă un subiect monden este sfârșitul lumii, end of all things, apocalipsă, cum vreți să-i spuneți. Anul asta a fost totuși mai bine pentru ca marele final nu mai este prognozat, cu o variație care implică un asteroid spre 2030/2040, iar această temă s-a dezbătut pe tot parcursul anului, trebuia să înceapă și al treilea război mondial prin noiembrie și nu s-a întâmplat nimic, deci exista o oarecare plictiseala și lehamite cu privire la ideea de sfârșit.

Nu cred că o să vină sfârșitul lumii, după cum n-am crezut că o să vină în anul 2000 sau când a mai fost el prognozat prin cine știe ce calendar antic, profeție imbecilă sau interpretare imbecilă a unei profeții imbecile. Totuși, pentru articolul de astăzi, hai să presupunem că în 2012 este sfârșitul. Eu unul am impresia că la noi deja va fi fost sfârșitul, iar marea apocalipsă ne va găsi pe majoritatea dintre noi înfometați, săraci, morți de foame ori de frig unii, fără perspective, fără asistență socială și, evident, fără speranță.

Aseară întâiul clujean al țării a ieșit la TVR (unde în altă parte, de au început angajații postului să se sinucidă pe capete) și ne-a spus el cum o să fie bine în 2011, că or să crească salariile, ca am ieșit din criză, că o să avem creștere economică, că președintele și guvernul au făcut și-au dres (de parcă președintele are astfel de atribuții) spre binele nostru, al tuturor, că măsurile dure și necesare, d-astea, le știm cu toții.