Modificari recomandate in stilul dumneavoastra de viata dupa diagnosticul dementei

Exercitiu si dieta

Desi este adevarat ca exercitiile fizice te impiedica sa dezvolti dementa, este, de asemenea, adevarat ca exercitiile fizice ii pot ajuta chiar si pe cei care au fost deja diagnosticati cu dementa. Incercati cel putin 30 de minute de plimbare zilnica. Puteti urma dieta MIND sanatoasa pentru creier, care se bazeaza pe fructe, cereale, legume, proteine slabe, ulei de masline si pesti.

Somnul este important

Cand ati fost diagnosticat cu Alzheimer sau dementa, veti gasi o modificare a modului de somn. Daca puteti monitoriza expunerea la lumina la un pacient demential, puteti regla patternurile de somn. Apneea obstructiva de somn poate duce la modificari ale creierului, asa cum este similar cu boala Alzheimer. Daca observi persoana iubita sa sforaie tare si ca suspina  pentru respiratie la intervale de timp, vorbeste cu un specialist in somn.

Creati o aura sigura atat pentru pacient, cat si pentru ingrijitor

Atata timp cat ajutati persoanele cu dementa, trebuie sa mentineti viata in siguranta prin instalarea mai multor instrumente de prevenire a caderilor, a armelor de foc, a securitatii la volan si a sigurantei impotriva pericolelor de mediu. Ingrijitorii ar trebui sa-i faca pe furnizorii lor constienti de eventualele amenintari care trebuie sa fie abordate imediat. Medicii ar trebui sa preia conducerea in cazul in care este nevoie de restrictii de conducere, deoarece aceasta poate deveni o problema divizibila pentru majoritatea familiilor.