Modalitati simple de a va imbunatati sanatatea creierului – I

Se vorbeste mult despre pastrarea corpului nostru sanatos si chiar despre ingrijirea sanatatii noastre mentale. Dar stim ce sa facem pentru a ne mentine creierul sanatos? Pot exista cateva afirmatii destul de bune despre cum putem deveni mai inteligenti si cum sa va instruim creierul sa fie mai sanatos. Dar ceea ce trebuie sa stim este ca multe dintre aceste afirmatii au fost de fapt analizate si exista o multime de dovezi care sustin afirmatiile. Deci, exista lucruri pe care le putem face care ne pot ajuta creierul si sanatatea creierului.

Luarea de masuri pentru imbunatatirea lucrurilor poate face o astfel de diferenta. Avand in vedere toate acestea, iata cateva dintre modalitatile prin care va puteti ajuta sa atingeti potentialul intelectual si sa faceti tot ce puteti pentru a va imbunatati sanatatea creierului. Ce vei incerca mai intai?

Renunta la fumat

Daca doriti sa va imbunatatiti sanatatea creierului, atunci fumatul este unul dintre primele lucruri care pot face diferenta. Desigur, exista multe probleme de sanatate care pot aparea ca urmare a fumatului si, de asemenea, poate face ravagii pe pielea ta. Dar exista de fapt dovezi din studii care au descoperit ca acei oameni care fumeaza mai mult de doua pachete de tigari pe zi, fac ca oamenii sa fie de doua ori mai susceptibili de a avea dementa pe masura ce imbatranesc. Acelasi studiu a constatat ca persoanele din studiu care au fumat, dar apoi s-au oprit, nu au avut un risc crescut de dementa sau declin cognitiv, deci este important sa se faca modificari pentru a opri.