Metode pentru bunastare in petrecerea anilor de aur

Mananca drept asa cum esti Ceea ce mananci

Nu, a mancacorect, nu inseamna ca trebuie sa taiem toata grasimea, carbohidratii, zaharul si, mai ales, gustarile noastre preferate. Doar inseamna ca trebuie sa incepem sa mancam cu moderatie. Limitati-va bauturile zaharoase, ramaneti mai hidratat, luati o felie mica de tort mai degraba decat una mai mare sau aveti o mica lingura de inghetata in loc de una intreaga. Planificarea este cheia unei alimentatii adecvate. Puteti face cantitati mai mari de alimente care pot fi refrigerate, astfel incat sa luati mai putin timp pentru a pregati o masa in fiecare zi. Acest lucru va va ajuta cu mancare instantanee ori de cate ori va este foame. Accesati servicii de livrare a mesei daca sunteti prea batran pentru a merge la cumparaturi alimentare. Beti multa apa si adauga fructe in dieta .

Renunta la fumat

Deoarece majoritatea oamenilor incep sa fumeze in adolescenta, se simte adesea fara voie sa renunte la fumat dupa ce implinesc 60 de ani, dar nu poti nega faptul ca renuntarea la fumat la orice varsta are beneficiile sale. Institutul National al Cancerului din SUA a aflat ca varsta la care puteti renunta la fumat poate afecta numarul de ani in care traiti mai mult. Medicii le recomanda adesea persoanelor in varsta sa-si renunte la obiceiul de a fuma, deoarece renuntarea la fumat este intotdeauna corecta, indiferent de ce etapa a vietii va aflati. Va puteti reinvia sensul de miros si gust si veti sti sa apreciati starea in aer liber si aerul proaspat.

Ramaneti conectat social

Unul dintre principalii factori ai atingerii unui stil de viata sanatos in perioada batranetii este sanatatea mentala. Majoritatea varstnicilor tind sa imbratiseze izolarea pe masura ce imbatranesc. Ei considera ca nu se vor putea implica in activitati pe care le-au considerat anterior placute din cauza restrictiilor de varsta. Indiferent sa se angajeze in activitati sociale, spirituale sau mentale, persoanele in varsta trebuie sa ramana conectate social cu semenii lor. Daca sunteti un senior care locuieste singur acasa, aveti un risc crescut de a va simti izolat. Cu toate acestea, daca puteti face parte din comunitatile de seniori, veti avea sanse sa interactionati. Incurajati-va sa utilizati tehnologia adaptiva prin care puteti ramane in legatura cu membrii familiei instrainati, cu fiul, fiica si nepotii. Indiferent de ceea ce faceti, aduceti mici schimbari in stilul dvs. de viata pentru a face o mare diferenta in modul in care va petreceti anii de aur.