Incalzitoarele cu infrarosu ne ajuta sa economisim bani la energia electrica

Infrarosu face parte din spectrul electromagnetic al luminii. In ciuda faptului ca aceasta forma de lumina este invizibila pentru ochiul uman, putem simti energia ei sub forma de caldura. Acest lucru este similar cu modul in care simtim caldura soarelui; nu vedem de fapt razele soarelui de pe pamant, totusi, noi simtim efectele sale. Infrarosu este una dintre cele trei metode in care caldura este transferata intre obiecte. Celelalte doua metode de transfer de caldura sunt convectia si conducerea. Aceasta este tehnologia de incalzire utilizata in numeroase aparate de incalzire, cum ar fi; cuptoarele de convectie si plitele de gatit.

Cu toate acestea, spre deosebire de aparatele traditionale de incalzire, sistemul de incalzire cu infrarosu distribuie caldura acolo unde este nevoie, mai degraba decat in spatiile goale din camera. Tehnologia de incalzire cu infrarosu utilizeaza 80% din energia sa pentru a incalzi locuitorii si alte parti ale camerei. Infrarosu utilizeaza numai 20% din energia sa pe aerul de incalzire, ceea ce este minim in comparatie cu alte forme traditionale de incalzire.

Cum functioneaza panourile cu infrarosu?

Metodele traditionale de incalzire au tendinta de a emite caldura catre aerul din jur care se raspandeste in apropierea incalzitorului. Cu toate acestea, spre deosebire de alte modalitati de incalzire, incalzirea prin infrarosu emite o forma naturala de caldura intr-o maniera uniforma, care este absorbita de obiecte. Cu incalzitoarele cu infrarosu, nu este nevoie sa asteptati sa se incalzeasca, datorita caldurii cu actiune rapida care este emisa de panoul infrarosu. Caldura este creata printr-un fascicul precis de caldura care este indreptat spre un obiect printr-un flux constant de particule de caldura. Acest lucru este convenabil datorita faptului ca, indiferent unde va aflati, caldura este concentrata asupra individului si nu asupra a milioane de particule de aer din camera.

Functionarea incalzitorului cu infrarosu se datoreaza bobinelor fierbinti care sunt infasurate pe o sursa de incalzire. Aceasta se face pentru ca aerul cald sa se transfere uniform in mediul inconjurator. Pe masura ce distanta dintre obiect si incalzitor creste, devine din ce in ce mai dificil sa se incalzeasca. Cu toate acestea, pentru a maximiza distanta prin care caldura poate fi transferata, incalzitoarele cu infrarosu sunt echipate cu metal lustruit care ajuta la extinderea eficientei incalzitorului.

Este binecunoscut faptul ca majoritatea incalzitoarelor pot usca pielea sau pot ajuta la blocarea sinusurilor, pot adauga gaze nocive in aer si pot cauza electricitate statica. Incalzitoarele IR nu au niciunul din acestea, produc acelasi tip de caldura ca soarele, astfel ca va puteti bucura de beneficiile soarelui, fara nici o preocupare cu privire la radiatiile UV. Astfel, incalzirea in infrarosu nu usuca aerul intr-o incapere, nici nu provoaca pierderi de caldura prin ventilatie, deoarece nu incalzeste aerul.

Ei bine, acest tip de aparat este cu siguranta pentru cumparatorul ecologic, spre deosebire de alte aparate in care pierderea de caldura este o problema majora. Panourile cu infrarosu utilizeaza 100% din caldura pe care o genereaza pentru a incalzi obiectele la un cost foarte mic. In afara de toate acestea, intretinerea incalzitoarelor cu infrarosu este minima. Toate panourile de incalzire IR au multe avantaje, cum ar fi: design ergonomic, rentabil, durabilitate, beneficii pentru sanatate si necesita o intretinere minima. Cel mai important este ca este un aparat extrem de eficient care va ofera un confort sporit in sezonul rece.