Incalzirea in pardoseala si lambriurile din lemn, doua elemente ale locuintelor moderne

In prezent, tot mai multi romani nu numai ca aleg sa se mute in ansambluri rezidentiale noi, dar si isi mobileaza si decoreaza noile locuinte intr-o maniera moderna. Intr-o oarecare masura, esteticul trebuie sa armonizeze cu utilul pentru a transforma casele romanilor in adevarate caminuri ce reflecta spiritele moderne.

Caracteristicile generale ale caselor moderne

Daca ai intrat vreodata intr-o casa moderna, probabil ti-ai dat seama imediat de asta. Locuintele moderne, desi poate extrem de diferite la nivel estetic, au cateva caracteristici similare. Printre acestea se numara uneori si pardoselile din lemn si grinzile expuse.

Mobilier elegant

In general, locuintele moderne nu sunt haotice si mai ales nimic nu pare sa fie aruncat la intamplare, fara rost. Acestea se concentreaza destul de mult pe forme si linii puternice, chiar daca acestea sunt neregulate, si mai ales pe o abordare minima a influentei arhitecturale.

In prezent, se poate observa cum tot mai multi romani apeleaza, pentru locuintele lor moderne, la lambriuri din lemn si la sisteme de incalzire in pardoseala.

Caracteristicile instalatiilor de incalzire in pardoseala

In prezent, incalzirea in pardoseala este folosita pe scara larga in Europa si chiar in Romania. Aceasta piata a incalzirii in pardoseala creste in prezent cu aproximativ 20% pe an.

Cum functioneaza incalzirea in pardoseala?

Pe piata sunt disponibile sisteme de incalzire prin pardoseala electrice si pe baza de apa incalzita, recunoscute pentru eficienta lor. Acestea doua se comporta in moduri destul de similare. Singura diferenta este faptul ca una foloseste cablul de incalzire electrica, in timp ce cealalta distribuie apa incalzita printr-un sistem de tevi.

Ambele pot circula prin pardoseala, indiferent daca este vorba de una solida sau din lemn. Caldura se ridica prin pardoseala si o incalzeste suficient.

Exista anumite beneficii ale incalzelii prin pardoseala ce depasesc criteriile legate de modernitate. Costurile de instalare pentru incalzirea in pardoseala sunt in scadere, deoarece sistemele devin mai rafinate si mai populare. In plus, costurile de intretinere sunt minime, iar cele mai multe sisteme de incalzire in pardoseala au o garantie de aproximativ 25 de ani. Incalzirea prin pardoseala creste de obicei valoarea de revanzare a casei si are proprietatea de a fi o caracteristica moderna, oarecum de lux.

Pe langa beneficiile financiare, incalzirea in pardoseala prezinta si anumite beneficii ecologice. In anumite zone din Scandinavia, in prezent este foarte greu sa gasesti o locuinta fara incalzire in pardoseala, deoarece nordicii au inteles care sunt beneficiile acestui aspect.

Astfel incalzirea in pardoseala se sintetizeaza precum o solutie ecologica, cu mentiunea alegerii unui parchet potrivit pentru acoperirea sistemului de incalzire prin pardoseala. Aici gasiti modele ancorate in modernitate, care se remarca prin durabilitate si estetica.

Pe langa aceste aspecte, exista si anumite beneficii pentru sanatate ale incalzirii in pardoseala, printre care continutul redus de umiditate care reduce in mod drastic acarienii din praf.

Lambriurile din lemn, un alt element al locuintelor moderne

Lambriurile din lemn sunt importante, intrucat confera locuintei moderne un aspect frumos, cu tente autohtone sau exotice, depinde de lemnul pe care il alegi.

Clientii pot alege dintr-o gama variata de lambriuri din lemn, ce reflecta in nuantele lor spiritul modern al locuintelor. Printre aceste sortimente, se numara cele de pin galben sau nordic, iroko si padouk.

Multe firme ofera clientilor sansa de a opta pentru lambriuri lemn personalizate dupa cerintele lor, reflectand armonios si estetic anumite caracteristici moderne.

Care sunt beneficiile lambriurilor din lemn?

Esentele naturale din lemn care sunt folosite pentru realizarea acestor lambriuri nu au efecte nocive si nu afecteaza in general sanatatea oamenilor.

Unde pot fi folosite lambriurile din lemn?

Datorita structurii lor, lambriurile din lemn pot fi folosite atat in cazul caselor cat si a anumitor centre comerciale.

Pe langa incalzirea in pardoseala si montarea lambriurilor din lemn, exista numeroase alte aspect care transforma orice casa intr-un camin modern.