Hota cu stil pentru o bucatarie cu personalitate

Hota este elementul care incununeaza aspectul si utilitatea unei bucatarii. Pe langa aspectul inedit care aduce un plus de modernism bucatariilor, hotele ajuta la mentinerea unui aer proaspat si curat chiar si atunci cand preparatele dumneavoastra imbie prin aromele intense.

Portofoliul de modele este extrem de vast, astfel ca trebuie sa incepeti cu a sti ce nevoie aveti, pentru ca mai apoi sa gasiti varianta care sa o customizeze cel mai bine. In mod traditional, exista trei mari categorii de hote: telescopica, incorporabila sau cu recirculare (fara evacuare).

Hota incorporabila satisface cel mai bine ultimele tendinte. Tehnologia de top incorporata in modelele ultimilor ani accentueaza utilitatea acesteia in cadrul bucatariei, oferind nu doar o imagine estetica inedita, ci si un ajutor extraordinar. Pentru aceia dintre dumneavoastra care isi doresc o hota cat mai discreta, puteti alege dintre urmatoarele modele:

Hota decorativa.  Este alegerea ideala pentru cei care isi doresc o hota cu un design inedit. In general, acest tip de hota incorporabila se monteaza orizontal, iar spatiul pe care il ocupa este extrem de mic.

Hota tip insula. Este recomandarea potrivita in contextul in care bucataria este amenajata astfel incat aragazul si celelalte componente pentru gatit sunt amplasate in centrul incaperii. Acest tip de hota se monteaza pe tavan, chiar deasupra suprafetei pentru gatit.

Hota telescopica. Acest tip de hota incorporabila prezinta principalul avantaj ca hota poate fi retractata pe segmente in functie de dimensiunea bucatariei sau in functie de faptul ca este sau nu utilizata. Este admisa fie montarea acesteia direct pe perete, fie in dulapuri de diverse dimensiuni.

De altfel, inainte de alegerea unei hote, tineti cont de dimensiunea hotei (aceasta trebuie sa fie cel putin egala cu suprafata aragazului), de apropierea de aragaz, precum si de departarea de geam. Nu in ultimul rand, analizati modelele la pachet cu specificatiile fiecarui model care v-a atras atentia. Orientati-va atentia spre lucrurile de care aveti nevoie si cautati, in functie de acestea, o hota care sa aiba o capacitate maxima de absorbtie, 2 – 3 viteze de ventilatie, un maximum de 60 dB (pentru nivelul de zgomot) si nu in ultimul rand, alegeti-va tipul de filtru (metalic sau sintetic, cu mentiunea ca cel sintetic poate fi curatat).

Acestea fiind spuse, hotele incorporabile sunt varianta in trend a momentului. Modelele variate si specificatiile de top fac din acest element o piesa-cheie a fiecarei bucatarii, conferindu-i un aer modern si dovedind o utilitate excelenta. Spuneti „adio” mirosurilor de mancare si bucurati-va de mesele in familie sau alaturi de prieteni in confortul propriei bucatarii, fara grija ca mirosul intens va mai deranja vreodata.