Gandul spre unviitor incert – III

Alegeti un tutore pentru copiii minori. Daca aveti copii cu varsta sub 18 ani, probabil ca doriti sa discutati probleme de tutela in cazul in care ambii parinti decedeaza. Aceasta este o conversatie sensibila, dar pana la sfarsitul discutiei dvs., ar trebui sa aveti unul sau doi potentiali candidati. Inainte de a face o alegere finala, anuntati-i ca intentionati sa le numiti ca tutori in Testamentul vostru si asigurati-va ca veti obtine consimtamantul lor.

Scrieti un testament (sau actualizati unul pe care il aveti deja). A avea vointa poate ajuta la simplificarea lucrurilor dupa ce mori. Fara unul, instantele judecatoresti vor decide cine mosteneste mosia ta si cine va actiona ca tutorele copilului tau. Aceste decizii se bazeaza pe lege, dar acestea nu corespund dorintelor dvs. si ale sotului / sotiei. In schimb, luati in considerare elaborarea unui testament pentru a va asigura ca dorintele dvs. sunt respectate. Daca aveti deja una, poate fi timpul sa o revizuiti si sa faceti toate actualizarile necesare.

Discutati despre dorintele voastre funerare. In sfarsit, si poate cel mai dificil dintre toate, tu si partenerul tau ar trebui sa discute orice dorinta finala pe care o ai fiecare. Indiferent daca preferati incinerarea decat inmormantarea sau doriti un anumit tip de serviciu, partajarea acestor informatii va va ajuta sotul / sotia sa va urmeze dorintele cand va veni momentul. Poate fi inteligent sa lasati instructiuni scrise impreuna cu celelalte documente imobiliare, unde acestea pot fi accesate cu usurinta atunci cand informatiile sunt necesare, in cazul in care treceti amandoi in acelasi timp sau pentru a va ajuta sa va alergati memoria cand va veni momentul.

Gandirea la incertitudinea vietii nu este niciodata usoara. Totusi, poate deveni mai mult o necesitate atunci cand intrati intr-o relatie serioasa sau cand intemeiati o familie. Este posibil ca pasii de mai sus sa nu fie tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a asigura viitorul, dar ar putea sa va ajute pe dumneavoastra si familia dvs. sa incepeti bine pregatirea pentru cel mai rau.