Draga, trebuie sa vorbim despre viitor – I

Dupa cum a spus Ben Franklin, faimosul tata fondator american, „. . . in aceasta lume nu se poate spune nimic sigur, in afara de moarte si taxe. ” Ambele nu sunt probabil subiecte la care doriti sa va petreceti timpul liber gandindu-va, daramite sa discutati cu persoana semnificativa.

Cu toate acestea, atunci cand iti asumi responsabilitati si iti construiesti o viata cu o alta persoana, nu se poate scapa de subiect. Construirea unei vieti impreuna inseamna adesea impartirea facturilor, cumpararea unei case si devenirea parinte. Asa cum este nevoie de doi pentru tango – si pentru a crea o familie – este nevoie de doi pentru a se aseza fara distragere a atentiei si a vorbi despre ce s-ar intampla daca s-ar intampla cel mai rau oricaruia dintre voi.

De ce aveti nevoie de un plan pentru dvs. si partenerul dvs.
Desi poate fi dificil sa-ti imaginezi lumea fara tine sau partenerul tau in ea, purtarea acestei discutii dificile ar putea face o mare diferenta pentru bunastarea lor emotionala si financiara. Realizarea unui plan in cazul in care treceti prematur este o demonstratie a dragostei si ingrijorarii pe care o aveti pentru cei mai apropiati.

Adesea, oamenii lasa fricile superstitioase sa impiedice planificarea unui viitor incert. Gandul de a te jigni pe tine sau pe partenerul tau discutand despre moarte poate fi irational, dar poate fi greu sa depasesti aceste ingrijorari coplesitoare.

Un alt lucru care impiedica cuplurile sa discute despre viitor este sa nu fie interpretati gresit. S-ar putea sa va faceti griji ca sotul dvs. poate deveni suspicios sau cel putin deranjat de ideea de a cumpara asigurari de viata sau de a face planuri similare.

Cu toate acestea, este probabil in interesul familiei tale sa renunti la aceste disconforturi. S-ar putea sa va simtiti inconfortabil sa vorbiti despre acest lucru acum, dar lucrurile ar putea fi mult mai rele daca nu le vorbiti la timp.