Dovezi ce sustin ipoteza ca barbatii sunt cei mai buni make-up artisti

Auzim tot mai des ca cei mai buni bucatari, patiseri, hair stylisti si chiar make-up artisti sunt… barbatii. Poate fi frustrant pentru femei, insa cu siguranta de fiecare data ies multumite din saloanele de infrumusetare dupa ce au fost „tratate” corespunzator de mainile unui barbat. Iata cateva trucuri care ii transforma pe make-up artistii de sex masculin in adevarati guru ai frumusetii:

Se concentreaza pe o singura parte a fetei
Acest lucru este valabil mai ales pentru culori – fie ca este vorba de ochi, buzele sau obraji, culoarea pe care o aleg este dominanta intr-o anumita zona a tenului, in timp ce pentru restul se folosesc nuante neutre.

Accentueaza dramatismul prin rujul fuchsia
Cu aceasta culoare specifica, majoritatea make-up artistilor accentueaza aspectul dramatic si aceasta alegere se dovedeste extrem de benefica pentru femeile care sufera de afectiuni ale tenului. Practic, prin acest truc se muta atentia de la imperfectiuni.

Redau emotii printr-un machiaj cu ruj
Rosul este un adevarat element clasic. Eleganta clasica permite o exagerare, iar barbatii au un simt delicat al masurii atunci cand vine vorba de machiaj. Cu un dermatograf si un touch de bronzer pot face minuni pentru fiecare femeie.

Optiuni imprevizibile
Uneori, doua culori pe care nu le-ati putea potrivi niciodata pot merge extrem de bine impreuna, de exemplu, combinand rujul roz cu un fard orange. Evident, la o prima vedere este un fiasco, insa din mainile unui make-up artist pot iesi adevarate opere de arta.

Utilizeaza culori complementare si luminoase
Aceasta este o tendinta potrivita doar pentru anumite tipologii, de aceea make-up artistii sunt cei in masura sa redea un rezultat satisfacator. Rujul este ales intr-o culoare neutra, in timp ce pentru machiajul ochilor se alege o culoare complementara.

Un pariu sigur
Make-up artistii barbati cunosc masurile si nu “intrec masura” atunci cand spiritul creativ ii impinge la asocieri usor atipice de nuante. Totusi, desi nu ies din conformitate, raman originali in alegeri. De exemplu, nu se feresc de nuanta de gri deschis, aproape neutra, dar putin diferita, si nu se aventureaza in nuante extrem de clasice. Acestea pot deveni fade si degreva tinuta de stil si personalitate.