Diferenta dintre motocoasele cu sistem automat si manual de alimentare a firului

Motocoasele electrice pot fi greu de ales in magazin, sunt foarte similare si asta ne pune in dificultate. Toate fac acelasi lucru, invart acel fir care taie iarba. Din moment ce sunt putine la numar diferentele dintre ele, cum ne decidem care este cea care ofera randament maxim? Unul dintre cei mai importanti factori in alegerea unei motocoase electrice este sistemul de alimentare a firului de taiere.

Mai precis, exista doua tipuri de motocoase pe care le diferentiem dupa acest criteriu: motocoase cu sistem automat de alimentare si motocoase cu sistem manual. Prima mentionata foloseste o tehnologie mai noua si nu face decat sa utilizeze un mecanism automatizat care sa scoata din firul de taiere atat cat e nevoie pe masura ce acesta se rupe sau deterioreaza. Ce de-a doua, in schimb, necesita o lovire a acelui element cu forma cilindrica de la baza firului de taiere de suprafata pamantului.

Motocoasa cu sistem automat de alimentare a firului

Dupa cum spuneam, acest mecanism functioneaza prin tragerea automata a firului de taiere atunci cand acesta devine prea scurt. Daca ai o astfel de motocoasa ultimul lucru pe care ti-l doresti e sa aplici accidental acelasi principiu ca la motocoasele cu sistemul manual de alimentare. De ce? Pentru ca loviturile aduse asupra respectivei zone nu vor face decat sa strice sistemul si sa nu poata fi reparat sub aspectul perioadei de garantie.

Motocoasa cu sistem manual de alimentare a firului

Cand apesi sau lovesti cu capatul cilindric al motocoasei de o suprafata neteda, acesta se comporta ca un buton ce elibereaza din firul de taiere. Sistemul manual de alimentare a firului de taiere se foloseste de forta centrifuga pentru a trage firul din acea rola. Se poate considera un avantaj faptul ca ai control deplin asupra cantitatii de fir de taiere folosit.