Cumparati ca un profesionist: 4 sfaturi privind inspectarea masinilor second-hand

Pentru cei care nu sunt priceputi la masini, aceasta poate fi adesea cea mai intimidanta parte. De unde stii ce sa cauti? De unde stii ce iti spune vanzatorul masinii? Care este diferenta dintre o masina de incredere utilizata si una care se va dezmembra in cateva saptamani dupa cumparare? Pentru a va ajuta am facut o lista cu primele sfaturi pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand inspectati o masina uzata.

1)Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le cauti este rugina. Nu exista o modalitate reala de a o acoperi, iar odata ce o masina a inceput sa se ruineze ar trebui sa porneasca niste stegulete rosii. Verificati fiecare centimetru de vehicul pe care il puteti vedea si in timp ce va aflati la colan, acordati atentie situatiei fizice a masinii. Daca un panou este nou vopsit si altul nu este, acest lucru poate indica un accident recent.

2)Priviti anvelopele. Exista cateva lucruri pe care anvelopele le pot spune si le pot dezvalui despre cat de cinstit este vanzatorul. Daca o masina are uzura inegala pe anvelope, acesta este un semnal ca masina a fost implicata in accident.

3)Verificati motorul

Este important sa aruncam o privire in compartimentul motorului. Puteti vedea fluidele caer se scurg sau se semnaleaza o scurgere? Barele de cauciuc au fost vopsite? Verificati joja de ulei. Daca este murdara, acesta este categoric un semnal.

4)Inspectati exteriorul

Incercati toate usile si ferestrele, asigurati-va ca spatele se deschide usor si cautati sa vedeti daca au fost efectuate lucrari de reparatii evidente. Daca ati adus magnetul cu dumneavoastra incercati sa il lipiti de fiecare panou de pe exteriorul masinii. In mod idea, vrei ca magnetul sa ramana lipit. Daca nu, inseamna ca autovehiculul a fost reparat cu umplutura din metal nemetalica.