Cum se distruge auzul vara – Partea I

Vara este pe drum, si in timp ce veti intelege semnificatia de a purta protectie solara si de a ramane hidratati pentru a va proteja sanatatea, ati putea fi mai putin atenti atunci cand vine vorba de auzul dumneavoastra. Dar ghicitice? Unele dintre activitatile dvs. regulate de vara ar putea deteriora sanatatea auzului dvs., asa ca trebuie acordata o atentie sporita.

Exemple? Luati in considerare urmatoarele.

# 1: Sa inotati

Multi dintre noi iubim o baie in mare sau in piscina, mai ales intr-o zi fierbinte. Este o modalitate excelenta de a va racori, astfel incat sa nu va surprindeti daca ati cumparat deja costumele de inot in pregatire. Cu toate acestea, fara protectia dopurilor de urechi sau a unui capac de inot, s-ar putea sa fiti victima la urechea inotatorului. Dupa cum s-a discutat in articolul legat, acesta este locul in care urechea ta devine infectata de bacteriile din apa si, in consecinta, te afecteaza cu umflaturi dureroase si pierderea temporara a auzului. Deci, in timp ce nu distrugeti permanent urechile, trebuie sa luati in considerare sfatul din acest articol pentru a reduce problema. Asa ca luati-va protectiile necesare pentru urechi.

# 2: Mergeti la un concert live sau la un festival de muzica

A merge la un concert de interior este destul de rau pentru urechile dvs., deoarece decibele de sunet pot fi distrugatoari. Dar un concert in aer liber este mai rau, la fel ca si fara izolare interioara, benzile sunt fortate sa joace muzica mai tare pentru a se asigura ca melodiile lor de rock sunt dispersate in publicul lor. Acum, daca luati parte la un concert sau festival in acest an, trebuie sa luati in considerare protectia auditiva a urechilor. Dar daca esti doar un spectator (sau un fan al lui), ar trebui sa te inarmezi cu dopuri pentru urechi, deoarece nivelurile de sunet pot depasi cu mult limita recomandata de 85 de decibeli. Asigurati-va ca va aflati departe de orice difuzoare, chiar daca acest lucru inseamna ca nu veti obtine o privire apropiata si personala la membrii trupei preferate.