Cum scapam de obiceiurile rele – Partea I

Cu totii avem obiceiuri bune si obiceiuri proaste; obiceiurile bune includ lucruri cum ar fi exercitarea si gatitul alimentelor sanatoase, in timp ce obiceiurile proaste includ lucruri cum ar fi consumul de alimente nesanatoase in fiecare seara si fumatul. Obiceiurile noastre rele tinde sa ne afecteze extrem de negativ, impactand bunastarea noastra si subliniind-ne pentru ca stim ca nu ar trebui sa le facem cu adevarat.

Daca doriti sa va rupeti obiceiurile proaste si sa atingeti un nivel mai ridicat de wellness, trebuie sa stiti ca poate fi dificil uneori, dar este posibil si este posibil sa nu fie chiar asa de dificil pe cat credeti. Iata cateva dintre strategiile pe care le puteti folosi:

Un ope rand

Cei mai multi dintre noi nu dispun de o cantitate infinita de vointa pentru eliminarea lor (desi poate fi dezvoltata in timp). De aceea, atunci cand incercati sa faceti prea multe lucruri noi simultan, renuntati adesea mult prea usor. De aceea, atunci cand vine vorba de combaterea obiceiurilor proaste, este mai bine sa lucrezi unul cate unul. Identificati obiceiul pe care doriti cel mai mult sa il rupeti si sa va concentrati asupra acestuia.

Aflati declansatoarele dvs.

O mare parte a timpului, ne rasplatim obiceiurile noastre rele dupa ce un declansator ne-a oprit. De exemplu, unii oameni prea mult timp cand se plictisesc, iar unii oameni fumeaza cand sunt stresati. Daca puteti afla ce va declanseaza, puteti sa va luptati cu auto-pilotul, sa va opriti de la finalizarea comportamentului rau si sa faceti altceva in loc, ceea ce ne aduce la …