Cum sa va feriti eficient de atacurile cibernetice – II

2 O parola nu este suficienta
Daca aveti o parola puternica, nu este nevoie sa o folositi peste tot, chiar daca este foarte buna. Daca unul dintre site-uri este piratat, hackerul va folosi adresa de e-mail si parola pe alte site-uri. S-ar putea sa va fie dificil sa va amintiti mai multe parole – apoi scrieti-le pe o bucata de hartie si ascundeti-le intr-un loc sigur unde nimeni nu le va gasi.
online-security-Use-Tough-Password Cum sa te protejezi de hackeri?

3 Folositi un antivirus
Antivirusurile moderne nu numai ca elimina virusii de pe computer si blocheaza accesul la site-urile rau intentionate, dar verifica si e-mailurile si linkurile de descarcare si arata ce site-uri sunt sigure si care nu sunt si, de asemenea, va protejeaza computerul impotriva intruziunilor externe.

4 Nu faceti clic pe linkuri suspecte
Cand cineva iti trimite un link spunand „Uite, exista un nou GTA 7 – sa-l jucam impreuna!” este usor de ghicit ca proprietarul paginii a fost piratat si nu merita sa urmariti linkul. Cu toate acestea, in ultimul timp, hackerii au devenit mai inteligenti, iar linkurile sunt selectate in functie de interesele utilizatorului si de interogarile de cautare, cum ar fi publicitatea contextuala. Prin urmare, trebuie sa fii in garda. Acordati atentie adresei linkului. Adesea, hackerii creeaza o adresa URL care arata ca un site familiar, cum ar fi YouTube, pentru a decide sa vizioneze videoclipul folosind un link familiar.
Folosind site-uri de phishing, hackerii incearca sa obtina acces la datele dvs. sensibile. Infractorii creeaza o pagina care este foarte asemanatoare cu un site web, de exemplu, un schimb. Dar dupa ce ati introdus datele de conectare si parola, nu veti intra in contul dvs., dar intrusii pot intra in acesta. Adesea interfata pare foarte credibila; nu este intotdeauna posibil sa distingem un fals de prima data.