Cum sa-ti construiesti propria platforma miniera de criptocurrency

Construirea celei mai bune platforme miniere de criptocurrency este o sarcina pe care majoritatea oamenilor o considera de obicei tehnica. Datorita acestui fapt, ei sunt descurajati sa se aventureze in activitatea de criptomoneda miniera. Adevarul este ca, avand cunostintele potrivite la dispozitie, acesta este unul dintre cele mai usoare lucruri de facut. Consultati pasii de mai jos pentru inspiratie.

1 Cadru rig

Acest lucru este destul de esential, deoarece echipamentul tau va tine minerul. Prin urmare, ar trebui sa fie facut dintr-un material solid. Aluminiul poate face o treaba perfecta si nu este inflamabil in comparatie cu lemnul.

2 Alegerea unei placi de baza

Construirea celei mai bune platforme miniere de cryptocurrency necesita ca placa de baza aleasa sa aiba capacitatea corecta. In mod ideal, ar trebui sa aiba aproximativ 4 – 8 placi video. Mai simplu spus, placa de baza aleasa ar trebui sa aiba capacitatea de a alimenta aproximativ 6 GUP simultan. Z270 este cea mai eficienta placa de baza pe care o puteti alege pentru acest lucru.

3 Procesor

Daca utilizati placa de baza recomandata mai sus (Z270), procesorul perfect va fi CPU E7300 (Core 2 Duo) si Celeron G3900. Concluzia este ca procesorul ales functioneaza perfect cu placa de baza. De exemplu, Intel Core i7, i5 sau i3 vor fi miniere perfecta CryptoNight.

4 Marimea mare a RAM-ului

Cu o dimensiune mare a ramului, veti avea un sistem care functioneaza perfect si prelucreaza cu viteza foarte mare. Ramul ales trebuie sa aiba cel putin 4 GB si trebuie sa fie compatibil cu placa de baza pe care o veti folosi.

5 Spatiul de depozitare trebuie luat in considerare

Acest lucru nu necesita mult, deoarece un spatiu de 50 gb poate functiona foarte bine. Cheia aici este sa va asigurati ca nu stocati prea multe fisiere in sistemul dvs. pentru a va asigura ca functioneaza foarte repede.

6 Focalizarea GPU-urilor

GPU instalat este ceea ce va determina performanta platformei tale. AMD-urile nu necesita multa energie pentru a merge, chiar daca cardurile Nvidia nu se deterioreaza usor din cauza caldurii.

7 Energie electrica stabila

Acesta este un aspect in care s-ar putea sa aveti deasupra capului foarte mare. Cu toate acestea, daca sursa de alimentare este stabila, nu exista nicio indoiala ca veti obtine un ROI excelent (rentabilitatea investitiei). Cheia aici este sa va asigurati ca ati ales un furnizor de energie electrica fiabil si accesibil.

Cat costa o instalatie miniera de criptomonede?

Daca doriti sa construiti o platforma miniera de criptomonede, exista trei aspecte in care vor fi suportate costuri. Acestea sunt software, hardware si electricitate. De cele mai multe ori, cea mai mica suma pe care o puteti utiliza pentru a va construi propriul echipament va varia intre 3.500 si 4.000 USD. Aceasta include costurile pentru articole precum:

Alimentare electrica
Placi de baza
Hard disk
Procesor
Berbec
Placa grafica
Cabluri de alimentare
Cabluri PCI – E
Monitor de alimentare
Riscuri PCI – E