Cum sa gestionati eficient durerile de cap si migrenele – II

Somnul pentru o schimbare

Obiceiurile tale de somn pot avea un impact semnificativ asupra experientei tale de dureri de cap si migrene. Majoritatea oamenilor vor fi predispusi la migrene daca nu dorm suficient in fiecare noapte. O parte din aceasta este din cauza cortizolului, hormonul stresului. Acest lucru este produs intr-un volum mai mare atunci cand nu dormiti suficient, iar stresul este bine cunoscut ca un factor declansator pentru persoanele cu risc de migrene. Serotonina si dopamina, substantele chimice care ne fac sa ne simtim bine produse de somnul profund, au efectul exact opus, de altfel.

Stiti cand sa va consultati medicul

Problemele cu durerile de cap si migrenele pot fi gestionate prin schimbari ale stilului tau de viata. Cu toate acestea, uneori exista o cauza de baza mai grava care trebuie abordata de un medic. Daca este neobisnuit de severa, se schimba in timp, vine dupa o leziune a capului sau daca constatati ca capul sau tamplele va dor la atingere, este timpul sa luati legatura cu medicul. Orice, de la traumatismul cranian la mini-accident vascular cerebral, poate fi cauza migrenelor grave, asa ca merita sa primiti cateva sfaturi chiar daca se dovedeste ca nu este nimic de genul acesta.

Daca aveti dureri de cap frecvente sau migrene, este putin probabil ca problema sa se duca de la sine. Indiferent daca exista o afectiune specifica pe traseul obiceiurilor dvs. de sanatate care ar putea schimba lucrurile, este important sa luati pozitie si sa va revendicati viata.