Cum sa facem mutarea vastnicilor la azi la putin traumatizanta – II

Cateva zile initiale necesita ingrijire si atentie suplimentara

Observatia constanta a adaugat accentul si sprijinul pot intotdeauna descrie cea mai semnificativa diferenta, in special in primele zile post-mutare. Dupa ce v-ati schimbat persoana iubita intr-o comunitate pentru varstnici, verificati cu personalul daca acesta se poate opri in mod regulat pentru a interactiona cu el si pentru a discuta cu el. Incercati sa stiti daca exista sau nu un ambasador rezident care isi intampina rezidentii intr-o maniera astfel incat sa se simta ca acasa. Daca este utilizat corect, acest lucru poate oferi o sansa mare de a relationa noi relatii.

Fii parte a metodei lor de coping

Veti gasi niste varstnici care se pot adapta rapid la orice situatie in schimbare, fara a se opune drastic. De asemenea, puteti gasi si altii care prezinta prea multe semne de retragere si trec prin izbucniri emotionale la gandul de a se muta. Odata ce ai o idee clara despre modul in care reactioneaza seniorul la stres, poti informa ingrijitorii azilului sa ramana un pic mai atenti pentru a-ti prezice nevoile. Indruma ingrijitorul sa fie atent la potentialele semne de anxietate si teama, astfel incat sa inteleaga cu usurinta ori de cate ori ceva nu merge bine. Daca un senior prefera sa aiba un sens clar al scopului si unul dintre cele mai bune moduri ale sale de a face fata este sa ii ajute pe ceilalti, ingrijitorul ar trebui, de asemenea, sa faca acelasi lucru pentru a ajuta persoana.

Includeti-va prietenii si familia

Desi cei mai multi raspund intr-o maniera diferita la aceasta miscare, ei trebuie sa fie intotdeauna siguri de faptul ca inca nu si-au pierdut conexiunile cu comunitatea lor mai mare, care este data de familie si prieteni. Intrebati reprezentantii azilului daca permit varstnicilor sa iasa la mese sau la iesirile planificate cu membrii familiei lor. Asigurati-va ca membrii familiei ii pot vizita cat de des doresc.