Cum reparam scurgerea de la masina de spalat rufe?

Cel putin o data in viata am intampinat probleme cu masina de spalat care dintr-un motiv sau altul nu reusea sa evacueze apa imediat dupa clatirea rufelor. Putem constata problema urmarind acesti pasi, insa daca aceasta nu se solutioneaza, atunci contactarea unui instalator este al doilea pas.

Consultarea manualului de instructiuni. Toate masinile de spalat vin la pachet cu un manual de instructiuni. In functie de problemele intampinate cu aceeasta, deseori gasim raspunsul in aceste manualuri, astfel incat sa nu contactam service-ul de fiecare data. Atunci cand nu mai reuseste sa elimine apa, aceasta va afisa o eroare, iar in functie de aceasta, veti lua decizia deca o puteti repara de unul singur sau este necesar sa chemati un specialist.

Verificarea furtunului de scurgere. Scoateti furtunul de evacuare din partea din spate a masinii. Programati un nivel de apa moderat pana la o presiune inalta prin aceasta. Daca este infundat, acest lucru ar trebui sa forteze infundarea.

Inlocuiti furtunul de la masina, asigurandu-va ca orificiul de evacuare al furtunului nu este la mai mult de 2,4 metri de podea, deoarece pozitionarea incorecta a acestuia poate ingreuna procesul de eliminare al apei.

Porniti ciclul de clatire sau centrifugare pentru a testa masina de spalat. Daca nu s-a solutionat, atunci trebuie sa curatam pompa. In primul rand, deconectam masina de spalat de la sursa de energie.

Apoi, consultati manualul pentru a vedea unde este montata pompa. De obicei sunt puse in partea din spate sau in partea din fata sub usa masinii de spalat. Este posibil sa trebuiasca sa eliminati panoul acela care o acopera pentru a avea acces mai usor. Dupa ce ati gasit pompa, aceasta are o sectiune rotunda cu maner, cel mai probabil din plastic alb.

Rotiti manerul in sens invers pentru a scoate pompa. Este un sigiliu foarte bine strans, deci nu trebuie sa va fie teama sa apasati mai mult. Trebuie sa aveti la indemana o galeata sau prosoape pentru ca este posibil sa elimine apa prin acel orificiu. Veti gasi cel mai probabil o multime de scame si bucati care impiedicau eliminarea apei, ba chiar si sosete in unele cazuri.

Dupa ce l-ati curatat, clatiti-l bine, inlocuiti filtrul acela sub forma de sita si puneti-l la loc. Respectati pasii pentru a obtine cel mai bun rezultat. Dupa ce finalizati acest proces, testati din nou programul de centrifugare, masina de spalat ar trebui sa functioneze normal. Daca in urma acestui proces, masina nu reuseste sa elimine apa, atunci apelati la serviciile unui instalator pentru a rezolva aceasta problema.