Cum alegi lamele potrivite ale fierastraului circular?

Un fierastrau circular este absolut indispensabil intr-o gospodarie, daca vrei sa tai diferite materiale cu precizie. O asemenea unelta foloseste o lama plata rotunda pentru a taia diferite materiale mai moi sau mai groase, de la lemn, plastic si pana la metal, tocmai de aceea alegerea unor lame potrivite este foarte importanta.

Tipul de material din care lamele sunt confectionate influenteaza eficacitatea fierastraului circular, asa ca, in functie de proiectul pe care il aveti de realizat puteti alege dintr-o gama variata de materiale.

In functie de tipul de materiale, lamele pot fi de mai multe tipuri. Lamele de otel sunt cele care asigura un proces de taiere rapid, sunt foarte eficiente si rezistente si pot fi foarte utile in cazul materialelor din lemn.

Mai dure decat cele din otel simplu sunt cele din otel de viteza mare care sunt mai dure si taie mai bine. Tot printre cele mai dure se numara si lamele abrazive care se recomanda a fi folosite la taierea betonului, a caramizilor si a metalelor.

Lamele din otel-carbon sunt cele mai scumpe si asta pentru ca isi pastreaza aspectiul ascutit timp indelungat si sunt extrem de rezistente.

Daca va doriti sa taiati perfect sticla sau placile din ceramica, lamele din diamant sunt alegerea cea mai inteleapta, care va promite performante foarte bune la utilizare.

Cand vrei sa alegi un circular de mana cu lame potrivite, este bine sa te gandesti si la configuratia dintilor. Ceea ce trebuie sa stii este ca lamele care dispun de un numar mai mare de dinti pot taia mai precis, in vreme ce lamele cu mai putini dinti ofera mai multa rapiditate in executie.

De obicei, dintii si forma lor sunt alesi in functie de diametrul pe care fierastraul il are.

Forma, dimensiunea si tipul de macinare sunt si ele aspecte de care trebuie sa tineti cont in alegerea unei lame perfecte.

Un fierastrau circular este o unealta pe care o gasesti in multiple variante, menite sa te ajute in activitatile casnice. Pentru alegerea unui produs potrivit este indicat sa analizezi foarte bine optiunile de pe piata, pentru a face o investitie profitabila.