Ce beneficii iti aduce un amanet auto?

De foarte mult timp, amanetul a insemnat o sursa sigura de a face rost de bani in momentele critice, mai ales atunci cand nu poti beneficia de un impumut dintr-o alta sursa. Daca inainte existau amanetele numai pentru biujuteriile din aur, de-a lungul timpului activitatea s-a diversificat, de la posibilitatea de a amaneta bijuterii de o valoare foarte mare, la cea a amanetarii produselor electronice precum telefoane sau laptop-uri, dar si la amanetarea propriului autovehicul.

Desi nu sunt intotdeauna pareri pro pentru aceasta forma de a obtine suma de bani de care avem nevoie, amanetul este preferat de persoanele care doresc sa se descurce prin propriile forte si care au posibilitatea de a obtine lucrurile amanetate intr-o perioada scurta de timp. Intr-adevar, exista astfel de case de amanet care percep un comision destul de mare, insa riscul pe care si-l asuma fiecare este la fel de mare.

Casele de amanet au devenit profitabile mai ales dupa criza econoomica, cand lipsa banilor si a veniturilor sigure a devenit o reala probema, atat pentru tara noastra, cat si pentru alte tari. In momentul in care au fost infiintate si casele de amanet auto, cei mai multi dintre clienti au ales sa mearga pe aceasta solutie. Practic, modul in care functioneaza un amanet auto este destul de simplu. Mai intai are loc o evaluare a masinii proprietarului care trebuie sa corespunda cu suma solicitata de acesta, astfel incat riscurile si avantajele sa fie de partea ambelor parti care initiaza un astfel de contract.

Sursa fotografiei: www.mc-amanet.com

Legalitatea amanetelor trebuie verificata inainte de a face pasul propriu-zis, mai ales ca datorita extinderii acestei afaceri, exista unele case care nu ofera prea multe detalii si beneficii, multi clienti fiind afectati in urma deciziei luate. Imprumuturile acordate de o firma de amanet auto sunt de obicei pe o perioada de 30 de zile, in care autoturismul se afla in posesia acesteia, depozitat in conditii corecte, iar in momentul predarii catre proprietar, acestia se obliga ca masina sa fie la fel ca atunci cand a fost amanetata.

Comisionul este perceput in functie de valoarea imprumutata, unele case de amanet ofera posibilitatea proprietarului de a o vinde, in situatiile in care nu exista posibilitatea de a acoperi imprumutul luat, astfel incat sa reuseasca sa achite datoria si sa aiba un profit in urma acestei decizii, iar ulterior sa-si poata achizitiona o noua masina. Imprumuturile sunt cele mai intalnite forme de a face rost de bani, tocmai din caza faptului ca in situatiile dificile, de cele mai multe ori nu exista alta sursa care iti poate veni in ajutor.