Cate modificari genetice sunt aduse organismelor?

Ma tot uit la cum se amplifica problema organismelor modificate genetic in SUA si imi cam pun mainile in cap, mai ales ca Monsanto a incercat sa intre in Europa, de unde a fost alungata, din cate am inteles.

In SUA, populatia doreste ca produsele ce contin asemenea organisme sa fie etichetate corespunzator. Adica, daca ceea ce doresc eu sa cumpar contine porumb modificat genetic, vreau ca acest detaliu sa existe scris mare si la vedere pe eticheta, nu doar porumb.

Statul Washington asta incearca sa faca acum, numai ca lobby-ul facut de companiile mari producatoare pune piedici. Acestea, ca in cazul RMGC-ului, au pompat 13.5 milioane de dolari in media pentru o campanie agresiva care sa se opuna legii de etichetare diferita a produselor cu organisme modificate genetic, pe cand organizatiile non-guvernamentale au reusit sa stranga jumatate din suma pentru o campanie ceva mai firava, inaintea consultarii populatiei.

Trecand dincolo de controverse, si asezandu-ne in fotoliul marilor companii (apropo, printre cele care s-au opus se numara PepsiCo, Coca-Cola Company si Nestle), ma intreb de ce oare sunt atat de tematoare si vehemente? Exista oare probleme de sanatate reale pe care produsele lor alimentare le-ar cauza? De ce nu doresc ele ca populatia sa vada ca acestea contin organisme modificate genetic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *