Carti pe care adolescentii le-ar iubi

Adolescenta este una dintre cele mai frumoase, dar si cele mai provocatoare varste. La aceasta varsta, este foarte important ca adolescentii sa isi gaseasca acea structura care sa le permita sa isi exploreze autenticitatea intr-o maniera constructiva, nu distructiva. Cititul este o actiune care ii relaxeaza pe adolescenti si in acelasi timp ii face sa isi puna tot felul de intrebari despre lumea inconjuratoare. Desi se sustine ca foarte multi adolescenti nu mai citesc in prezent, fiind “orbiti’ de tehnologie si de comunicare pe social-media, de fapt uneori tocmai aceasta tehnologie este locul care gazduieste portite ce deschid interesul catre lectura.

Carti pe care adolescentii le-ar iubi

Adolescentii iubesc acele carti care ii provoaca sa se gandeasca, sa priveasca altfel lumea din jurul lor si mai ales sa integreze anumite simboluri in structura lor mentala. Fiind mai “copti la minte” decat in perioada pubertatii, totusi inca nu au ajuns la maturitate.

Tipuri de carti de beletristica adorate de adolescentii din Romania

Carti de dragoste

Spovedania unui preot ateuNumeroase adolescente citesc romane de dragoste. Acestea au rolul de a le dezvolta imaginatia si de a le ajuta sa inteleaga ca nu exista o anumita reteta, universala, a dragostei. Fiecare poveste este unica. Cartea Inainte sa te cunosc este un exemplu perfect, prin maniera in care prezinta o poveste unica, care se sfarseste atipic fata de majoritatea romanelor de dragoste. Acest roman a devenit imediat un bestseller, iar filmul cu acelasi nume, ecranizare a cartii, a fost de asemenea foarte apreciat atat de adolescenti, cat si de oamenii maturi.

 

 

Carti socante, care te provoaca sa gandesti

Spovedania unui preot ateu
Adolescenta este varsta descoperirii de sine si mai ales a modelarii identitatii prin aderarea la grup dar si prin ruptura de acesta. Astfel ca multi adolescenti prefera sa citeasca astfel de carti care te provoaca sa gandesti, te socheaza uneori, care reprezinta o lectura intensa. Cartea Spovedania unui preot ateu este o astfel de lectura. Intr-un anumit context, datorita descrierilor extrem de realiste si a modului in care autorul creioneaza in imagini puternice -care se deruleaza in fata cititorilor ca un film- structura traditionala, pe alocuri habotnica, a ortodoxismului rural romanesc, aceasta carte ar putea fi inclusa in programa de bac. Cu siguranta, largeste orizontul cultural al adolescentilor care o citesc.

Pe platforma online Carturarul.ro, adolescentii din Romania pot sa descopere care este pretul cartii Spovedania un preot ateu si sa o cumpere pe diverse platforme online unde se vand carti.

 

 

Ce isi doresc adolescentii sa citeasca

Adolescentii isi doresc sa citeasca anumite carti care sa rezoneze cu autenticitatea lor, dar in acelasi timp sa ii ajute sa isi dea seama cum sa isi gaseasca un grup in care dinamica intre eu-ceilalti sa fie una armonioasa, nu toxica. Citind despre alti tineri care trec prin aceasta provocare ori despre oameni puternici, care au cazut de multe ori, dar s-au ridicat de fiecare data din cenusa precum pasarea Phoenix, ei pot sa integreze mai usor aceasta perioada a vietii lor in structura sinelui.