Care este secretul bucuriei ?

In timp ce unii intra in lume mai lipsiti de griji si multumiti, toti ne straduim sa ramanem bucurosi in orice moment. Cu toate acestea, suntem instruiti sa facem acest lucru.

Practicarea crestinilor se plange de multe ori sa cunoasca voia lui Dumnezeu, gandindu-se ca este ceva eteric, misterios care incearca sa caute constant si sa se straduiasca sa stie si sa faca. Vrem un cuvant de la Dumnezeu, presupunand ca va fi mai bun decat logoul Sau. Dumnezeu alege sa dezvaluie o anumita directie a vietii inainte de a urma planurile pe care le-a subliniat deja? I Tesaloniceni 5: 16-18 ne spune: „Bucurati-va de bucuria voastra continua. Rugati-va viata. Si in mijlocul tuturor, sa va multumiti mereu, caci acesta este planul perfect al lui Dumnezeu pentru voi in Hristos Isus „(TPT).

Ne este data o directie foarte precisa pentru vointa lui Dumnezeu pentru vietile noastre. Scriptura ne spune planul perfect al lui Dumnezeu pentru vietile noastre este acela de a:

-Sarbatoarea continua de bucurie
-Rugati-va fara sa va opriti
-Multumesc mereu

Exista altcineva care gaseste aceste directive provocatoare? In aceasta perioada a anului, multi dintre noi fac rezolutii de Anul Nou, fie constient, fie subconstient, sperand sa aiba un an mai bun decat cel precedent. De cele mai multe ori, facem prea multe rezolutii si putini dintre noi realizam schimbarile de stil de viata pe care le dorim. In acest an, intentionez sa ma concentrez numai asupra planului lui Dumnezeu pentru viata mea, asa cum este spus in Cuvantul Sau. Voi alege bucuria. Ma voi ruga neincetat. Si prin harul Sau (puterea Lui care mi-a fost data sa-Mi fac voia), voi multumi in toate lucrurile.
Cum se va realiza aceasta? Prin reinnoirea mintii mele. Ati auzit zicand: „Ce credeti ca faceti despre voi” si „Unde se duce mintea omul”. Un gand devine mai mult, apoi actiunile urmeaza, propulsate de emotie. Calatoria tumultuoasa a vietii ne arunca si ne pierdem drumul spre o alunecare de imprejurari si dificultati neprevazute, din nou gasindu-ne obositi si gafaind pentru aer.

In 2018, sa fim condusi de prezenta, fara scop. Fie ca gandul nostru treaz sa fie de la El si de la Numele Lui pe buzele noastre, cand intram in somn binecuvantat. Fie ca noi sa traim in fiecare ora recunoscatoare, aliniandu-ne pe Hristos prin recunostinta plina de inima. Fie ca viata noastra sa fie o rugaciune, o aroma de tamaie sacrificiala fata de regele regelui imparatilor si de Domnul domnilor. Sa urmarim bucuria si sa nu lasam sa ne scape, pe masura ce ne concentram cu atentie asupra sarbatorii pe care El o pune inaintea noastra.

Zilele, orele si chiar minutele ne prezinta optiunile care trebuie facute. Incepand cu Anul Nou, cu speranta si promisiune, sa ne concentram singure asupra planului Sau pentru vietile noastre. Fie ca urechile surde si ochii orbi sa fie distrasi, invatand in prezenta Lui sa-si supuna sufletul spiritul nostru si Alege Bucuria!