Beneficiile investițiilor în pompele de căldură apă – apă

Pompele de căldură reprezintă sisteme care „pompează” sau transferă căldură dintr-un loc în altul prin utilizarea unui compresor și a unei structuri circulante de agent frigorific lichid sau gazos, prin care căldura este extrasă din surse externe și pompată în interior.

Pomparea căldurii consumă mai puțină energie electrică decât atunci când energia electrică este utilizată exclusiv ca mijloc de conversie. În timpul verii, ciclul poate fi inversat și unitatea va funcționa ca un aparat de aer condiționat.

Pompele de căldură reprezintă cea mai eficientă alternativă la combustibil, ulei și sisteme electrice în ceea ce privește încălzirea și răcirea. Cuptoarele cu gaz fac o treabă relativ bună, fiind evaluate aproape la 98% eficiente, cu toate acestea ele nu reprezintă o soluție pe termen lung din punct de vedere al amprentei de carbon. Pompele de căldură proiectate și instalate corespunzător ating în mod regulat o eficiență mai mare de 300%.

Clima Center este un distribuitor de produse de climatizare moderne, eficiente și ecologice, printre care și a pompelor de caldură aer-apă sau apă-apă.

Incalzirea casei cu pompe de caldura apa apaRâurile și lacurile, încălzite de soare, reprezintă o sursă de căldură regenerabilă care poate fi utilizată în case și în afaceri. Pentru a transfera căldura, se folosește o pompă de căldură cu sursă de apă, alimentată de o cantitate mică de energie electrică. Utilizând căldura naturală disponibilă din apă, se reduce în mod drastic cantitatea de energie necesară pentru încălzirea unei clădiri, de obicei cu aproximativ 80%. Ca rezultat, pompele de căldură cu sursă de apă de la Clima Center oferă încălzire la prețuri accesibile având o amprentă de carbon foarte scăzută.

Apa este un mediu cu o bună capacitate de stocare care are și o regenerare perfectă. Iată câteva motive puternice pentru a folosi pompe de caldura apa apa de la ClimaCenter.ro ca sursă de căldură naturală:

– Calitate. O premisă importantă este că există suficientă apă bună.

– Eficiență. Comparativ cu aerul și pământul, apa este cea mai eficientă sursă de căldură pentru o pompă de căldură.

– Reprezintă viitorul. Sunt o sursă de încălzire ecologică și prietenoasă cu mediul, având o amprentă de carbon scăzută.

– Consumul redus de energie. Numai o cantitate mică de energie electrică este necesară, iar energia rămasă provine din căldura naturală prezentă în sursa de apă.

– Operațiuni silențioase și de lungă durată. Pompele de căldură cu sursă de apă sunt mai silențioase și au o durată de viață mai mare decât alte pompe de căldură. Întreținerea este foarte simplă – similară cu un cazan de gaz convențional.

– Temperatură potrivită. Datorită temperaturii ridicate și constante a apei subterane (între 8 ° C și 12 ° C) pe parcursul întregului an, pompa de căldură își începe funcția la un nivel de temperatură mai ridicat comparativ cu utilizarea aerului sau a apei sărate.

– Randament ridicat. În comparație cu alte pompe de căldură, sistemele cu sursă de apă au o eficiență foarte mare, cu un „coeficient de performanță” (CoP) de aproximativ 5. Acesta înseamnă că fiecare unitate de energie electrică furnizează 5 unități de căldură clădirii.