Apartamente cu 2 sau cu 3 camere pentru familiile cu copii?

Apartamentele nu sunt doar pentru cupluri sau persoane singure, ci si pentru familiile in crestere, cu un numar din ce in ce mai mare. Beneficiile unui apartament sunt aceleasi pentru toata lumea – costuri de intretinere reduse,o viata mai simpla si sigura, fiind de multe ori mult mai accesibil decat o casa.Intretinerea unei familii nu este deloc usoara.Apartamentele nu sunt doar pentru cupluri sau persoane singure, ci si pentru familiile in crestere, cu un numar din ce in ce mai mare. Beneficiile unui apartament sunt aceleasi pentru toata lumea – costuri de intretinere reduse,o viata mai simpla si sigura, fiind de multe ori mult mai accesibil decat o casa.Intretinerea unei familii nu este deloc usoara.

Unul dintre cele mai mari obstacole?Spatiul.

Venirea pe lume a unui copil sau  mutarea intr-o alta locuinta reprezinta un factor de ingrijorare pentru multi dintre viitorii sau actualii parinti. Cresterea copiilor in apartamente a devenit tot mai frecventa si desi nu exista o curte cu gradina unde isi pot ocupa timpul cu diverse activitati, exista multe avantaje pentru care oamenii prefera apartamentele.Intr-o cladire cu apartamente, socializarea si toleranta sunt punctele ce trebuie atinse pentru o buna comunicare dintre locuitori si vizitatori, iar acesta este un lucru folositor pentru copiii dumneavoastra.

Fie ca este apartament cu 2 camere sau 3,un aspect important il constituie cat de spatioase sunt camerele.Apartamentul perfect pentru o familie ar putea avea chiar si mai putine dormitoare, nu e obligatoriu sa va intristati daca nu aveti buget pentru un apartament de vanzare cu 2 camere.

Copiii petrec destul de putin timp in dormitoare si suntem convinsi ca isi vor imparti patul cu fratele/sora fara sa va atraga atentia.In cazul in care intimitatea reprezinta un lucru esential pentru familiile cu 2 copii, se recomanda crearea unei separari vizuale cu un spatiu comun, de exemplu prin adaugarea unui panou, delimitand astfel camera comuna sau a unei biblioteci.

Apartamentele cu 2 camere beneficiaza doar de un dormitor si inseamna ca acesta va trebui impartit de doua persoane,ceea ce nu este nimic rau deoarece in acest mod isi vor imbunatati relatia si vor petrece mai mult timp impreuna.Daca totusi nu puteti delimita camera, un pat etajat ar fi benefic pentru copiii dumneavoastra, reusind astfel sa le creati si suficient spatiu in camera dar si sa le oferiti spatiu propriu.

Apartamentele cu 3 camere dispun intr-adevar de spatii mult mai generoase, de regula 2 dormitoare, un living,bucatarie, 2 bai, hol in functie de locul pe care agentia de imobiliare il ofera.Amenajarile se fac conform propriilor viziuni, in functie de ce activitate doriti sa desfasurati. Apartamentele cu 3 camere  sunt solutia perfecta pentru familiile cu mai multi copii,datorita intimitatii si a spatiului personal de care pot beneficia.

Chiar daca ati ales un apartament cu 3 camere,nu este obligatoriu ca fiecare sa aiba camera lui,deoarece in functie de planurile dumneavoastra de amenajare a locuintei puteti transforma unul din dormitoare in alt living sau poate… o biblioteca,un spatiu de fitness etc.Scolile in apropiere, magazinele si restaurantele sunt un alt criteriu pentru alegerea unei locuinte pentru familia dumneavoastra.Cat timp cat zona este buna,veti avea in permanenta o stare de siguranta si incredere ce va intari ideea ca ati facut o alegere buna.

Achizitionarea unei locuinte reprezinta o investitie de lunga durata de aceea este bine sa va ganditi de doua ori inainte de a face un pas.Este important sa puneti pe primul loc viitorul si sa va ganditi la ceea ce va doriti sa faceti cu spatiul pe care il achizitionati, pentru o investitie inteligenta.