Alegerea celui mai potrivit cos de fum

Un cos de fum ar trebui sa faciliteze foarte bine evacuarea fumului. Este esential ca acest cos de fum sa nu lasa sa patrunda fumul in casa. Specialistii recomanda ca materialele din care este realizat un cos de fum sa fie calitative, deoarece hornul reprezinta o parte extrem de importanta a sistemelor de incalzire. Acesta are rolul esential de a evacua gazele arse si veti constata ca vor exista chiar si pierderi de energie daca structura cosului de fum nu este cea optima pentru locuinta si, implicit, forma acoperisului dumneavoastra. Exista foarte multe variante pe piata de la noi pe care trebuie sa le luati in calcul inainte de a alege cosul de fum potrivit nevoilor specifice. Va trebui sa stiti mai multe despre aceste variante, astfel incat sa faceti o alegere buna atunci cand veti comanda un cos de fum de la un producator autohton, indiferent ca mizati pe materiale clasice, precum caramida, sau pe materiale inovative precum inoxul.

Care este cea mai buna varianta pentru un cos de fum?

Cos de fum personalizatUn cos de fum din zidarie sau din caramida reprezinta cea mai la indemana varianta. Ele au fost utilizate la scara larga pana acum 20 de ani, fiind utilizate in special la sobe. Aceste modele sunt destul de laborios de realizat, fiind necesare atat cunostinte foarte bune de zidarie, cat si cunostinte legate de dinamica aerului cald. Interiorul unui cos de fum din caramida este captusit cu un mortar refractant care, din nefericire, nu este rezistent la diferentele mari de temperatura, dar nici la depunerile care apar in urma utilizarii lui.

Un alt cos de fum foarte des intalnit este cel din tuburi ceramice cu protectie din zidarie. El constituie o varianta mai moderna, facandu-si treaba extrem de bine. Aceste modele au fost foarte frecvent utilizate in zona urbana, fiind posibilia utilizarea lor atat la interiorul, cat si la exteriorul locuintei. Un astfel de tip de cos este mai performant decat cel realizat integral din zidarie / caramida.

Exista si optiunea unui cos de fum confectionat din module prefabricate din beton, metal sau ceramica. Aceasta este alegerea pe care specialistii o considera a fi cea mai buna in ziua de azi. Aceste modele asigura o siguranta sporita, dar si o rezistenta destul de mare. Ele sunt izolate cu vata bazaltica, iar interiorul lor este foarte bine finisat. Ele nu vor permite acumularea de gudron. Un astfel de cos va putea fi utilizat fara probleme atat in interiorul cladirii, cat si la exteriorul acesteia. Acest tip de cos este si recomandarea oricarui producator. El isi vor face treaba foarte bine si veti constata ca va veti putea bucura de o eficienta sporita a acestuia.

Lasa-ti cosul de fum din caramida, inox sau beton sa vina in intampinarea voastra. Acesta va ofera posibilitatea de a va putea bucura de o evacuare eficienta a fumului, fara a exista riscul depunerilor. Ele sunt foarte eficiente si cu siguranta le veti aprecia extrem de mult.