Ai putea fi dependenta de frumusete?

In timp ce mandria poate fi un pacat, nu este nici o rusine sa va mandriti cu aspectul fizic. Stim cu totii acel sentiment de incredere, de valoare a sinelui si de putere care vine cu privitul in oglinda si atunci cand incepem sa iubim cu ceea ce vedem. Este o stare de spirit care poate deveni dependenta, iar atunci cand nu o primim, putem simti o prapastie in care se pierde respectul nostru de sine. Cea mai reala realizare este atunci cand ne putem uita in oglinda imediat ce ne-am trezir si sa fim multumiti de ceea ce vedem.

Capatul extrem al spectrului
Le-am vazut cu totii, barbati si femei care si-au lasat obiectivele de frumusete sa devina o obsesie si au facut schimbari irevocabile (si costisitoare) in aparitia lor, pentru a-si urmari ideile foarte specifice despre perfectiune sau pentru a realinia ceea ce vad in oglinda cu ceea ce vad in fotografiile lor vechi. Desi acest lucru poate reprezenta sfarsitul extrem al spectrului, psihologia ramane aceeasi. Devine prea frecvent ca femeile (si, intr-adevar, barbatii) sa nu fie fizic incapabile sa-si paraseasca locuinta dimineata fara a fi supuse unui regim de frumusete elaborat si scump. Psihologia frumusetii este fascinanta, insa urmarile frumusetii poate fi dependenta.

Cand prea mult nu este suficient
Stim cu totii pe cineva care cheltuieste multi bani pe produsele de frumusete, dar ceea ce nu stii este ca acel cineva poti fi chiar tu. Daca va secati cardurile de credit si practicati imprumuturi pentru a avea cele mai recente si cele mai bune produse de frumusete, atunci ati depasit demult limita. Daca incapatanarea dumneavoastra de a avea cea mai recenta paleta de farduri va smulge capacitatea de a va plati cardurile de credit, este putin probabil sa invatati vreodata sa va multumiti cu ceea ce aveti.

Accepta-te asa cum esti
Singura modalitate de a contracara acest curent particular de dependenta este de a invata sa te accepti asa cum esti. Numai atunci veti obtine adevarata frumusete care straluceste peste orice produs de brand!