3 Modalități simple de a-i ajuta pe copiii tai să fie organizati

Ajutatul copiilor pentru a-si dezvolta abilitati organizationale bune ar trebui sa fie una dintre principalele tale responsabilitati ca parinte. Desi se pare ca unii oameni sunt mai organizati decat altii, este adesea cazul ca aceste obiceiuri bune sa fie predate de la o varsta frageda. Chiar si copiii foarte mici pot fi invatati niste abilitati organizationale de baza cum ar fi posibilitatea de a-si indeparta jucariile etc. Deci, in acest post, va vom oferi cateva tehnici care va vor ajuta sa va dati copiii sa se organizeze.

Furnizati-le liste de verificare

Listele de verificare pot functiona ca un instrument nepretuit, care va permite sa va organizati copiii intr-o serie de domenii diferite, cum ar fi treburile casnice si temele de la domiciliu. Traversarea elementelor completate dintr-o lista ofera un sentiment de realizare excelent si daca doriti sa le incurajati in plus, le puteti oferi o recompensa pentru indeplinirea mai multor sarcini de care au nevoie.

Pregateste-te pentru ziua urmatoare

Fara indoiala, una dintre cele mai stresante momente ca parinte este orele de dimineata cand va grabiti sa incercati sa va organizati copiii, incercand, de asemenea, sa va pregatiti pentru ziua de lucru. Pregatirea seara este o modalitate excelenta de a ajuta la atenuarea unora dintre aceste stresuri si ingrijorari. Toate articolele de scoala si cartile trebuie sa fie ambalate in punga de carti pregatite pentru ziua urmatoare. De asemenea, ii puteti incuraja sa alega si hainele pentru ziua urmatoare.

Metoda Calendarului

Pana acum, am vorbit doar despre a ajuta copiii dvs. sa se organizeze zilnic, dar ar trebui sa ii incurajati sa gandeasca si pe termen lung. O modalitate de a face acest lucru este de a pastra un calendar principal pe care puneti evenimente importante care vin in viitor. Daca pastrati unul pentru intreaga familie, exista un sentiment de comunitate si de impartire a responsabilitatilor in acest fel. In acest fel, puteti evita, de asemenea, orice conflict de programare.